Respecta

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Väylä parempaan mieleen – huumorilla

Golfissa pääsee - tai joutuu - aika usein pelaamaan ennestään vieraassa seurassa. Monessa tapauksessa kierros päättyy viimeisellä viheriöllä kiitoksiin ja sanoihin: ”Olipa mukava tutustua. Olipa hauska ja viihdyttävä kierros!” Usein vielä nautitaan kahvikupillinen tai lasillinen uusien tuttavien seurassa.

Viihdyttävä on avainsana. On tietenkin aina pieni haaste aloittaa kierros uudessa seurassa, kun ei tiedä mitä odottaa: miten tiukasti pelikaverit suhtautuvat sääntöihin, miten vakavasti he suhtautuvat peliin ja miten he kokevat tulevansa vaikkapa häirityksi.

Jokaisella on oikeus nauttia pelistä niin kuin haluaa mutta kanssapeluriaan kunnioittaen. Sopiva annos huumoria ei kuitenkaan ole pahasta – siis sopiva annos.

Huumorintaju on tärkeä selviytymiskeino, kun elämäntilanteet ja olosuhteet vaihtelevat. Nauru antaa voimaa kohdata asioita, viisautta ottaa askel taaksepäin ja kykyä ihmetellä elämän kummallisuuksia. Nauru on myös tarttuvaa, se yhdistää ihmisiä ja lisää myönteistä vuorovaikutusta.”

Ai miten oivasti pohdiskeltu - oikein tuli himo päästä aloittamaan kierros hyvässä seurassa. Eikä tuo sopiva määrä huumoria tee hyvää ainoastaan mielelle vaan koko keholle.

”Nauru vaikuttaa terveyteen, vahvistaen immuunijärjestelmää, lisäten energiaa, vähentäen kipua ja suojellen stressin aiheuttamilta haitallisilta vaikutuksilta. Tuskin mikään muu tasapainottaa kehoa ja sen voimavaroja niin nopeasti ja tehokkaasti kuin kunnon nauru. Huumori on siis ilmainen lääke moneen vaivaan.”

Tuntuu ihan kuin kolotus polvessa ja hartiassa poistuisi väylältä toiselle hymyillen ja kanssapelaajien mukavia kokemuksia kuunnellen.

Tutussa golfseurassa muotoutuu aivan omaa huumoria, joilla niitä aina golfiin kuuluvia epäonnistumisia kuitataan. Tulee turvallinen olo kun saa myös tyriä.

Eikä se nauraminen ole ollenkaan naurettavaa sillä nauru rentouttaa ja kunnon nauru vähentää kehon jännitystä ja stressiä, sen vaikutukset kestävät jopa puolesta tunnista tuntiin, puhumattakaan muista naurun hyvistä terveysvaikutuksista.

Mukavaa seuraavaa kierrosta – hymyillään kun tavataan!

Lähde ja lisätietoa: Mielenterveyttä voi vahvistaa – mielenterveysseura.fi.