Hilton

Yhteistyössä

 • Veikkaus
 • GolfResepti Travel
 • Viking Line
 • Hilton hotels and resorts
 • Piiloset
 • Opti+
 • Laakkonen
 • Golf Balance
 • Respecta

Kevättä kohti

Kevät näyttäytyy jo upeasti täällä Etelä-Suomessa. Aurinko lämmittää, sulattaa lumen ja samalla muistuttaa alkavasta golfkaudesta. Nyt viimeistään tulee valmistautua tuleviin kesän golfkierroksiin. Lihaskuntoa ja kestävyyttä pitää harjoitella, jotta kaudesta saa kaiken mahdollisen irti heti alkuhetkistä.

Itse asiassa olen jo aloittanut golf-vuoden 2017. Tammikuun kolme viikkoa vietettiin Etelä-Portugalissa Alvorin kylässä. Seutu on tuttua jo kahdelta edelliseltä vuodelta. Loppiaisena aamun aikainen  lento vei meidät aurinkoiseen Faroon, josta ajelimme noin 60 kilsaa lounaaseen pieneen Alvorin kylään lähellä Portimaon kaupunkia.

Lähellä olevat kentät luetaan Algarven golf-alueeseen. Useimmiten olemme pelanneet Alto Golfin kentällä. Tänä vuonna bongattiin uusina kenttinä Morgadon golfkeskuksen Morgadon ja Alamoksen kentät. Jälkimmäisellä tullaan pelaamaan European Tourin osakilpailu 8.-12.4.2017. Suosikkini alueen kentistä on kuitenkin Onyria Palmares, 27 reiän kenttä, jonka väylät vaihtelevat meren rannalla olevista links - väylistä korkealle kohoaviin väyliin huikeilla näkymillä. Golf World -lehti on listannut Onyria Palmareksen 26. parhaimmaksi kentäksi Manner-Euroopassa. Tutustumisen arvoisia paikkoja!

Sää suosi meitä lomallamme. Vain toiseksi viimeinen päivä oli sateinen, muuten saimme nauttia auringon valosta ja lämmöstä. Tuon, noin kolmen viikon aikana, pelasin 11 kierrosta - vaihtelevalla menestyksellä. Kauden ensimmäinen kierros aloitettiin rauhallisella harjoittelulla rangella. Tuntumaa haettiin kaikkiin lyönteihin, tietenkin. Varsinaiselle kierrokselle asetin tavoitteeksi rauhallisen pelaamisen. Päätin myös arvioida kierroksen jälkeen, missä olin onnistunut ja missä asioissa olisi parannettavaa. Voi, kun tuon muistaisin aina tehdä! Hyvät päätökset vain unohtuvat kesän ja pelaamisen myötä :( Kierroksen jälkeen saatoin todeta, että avaukset olivat onnistuneet tällä kertaa hyvin, mutta puttaamiseen tulee kiinnittää huomiota seuraavilla kerroilla.

Yllätin itseni ja myös muut aamulenkeillä. Seurueemme kolme muuta henkilöä jäivät nukkumaan, kun aamulla vedin juoksutamineet päälle ja lenkkarit jalkaan. Kävelin ensin muutaman sata metriä, kunnes tulin kadulle, josta pääsi alas meren rantaan. Oli ihana lähteä rauhallisesti juoksemaan ohi kalastajien sataman kohti meren rantaa. Rannalla kiemurteli leveät polut ja puusillat, joita pitkin lenkkini vaihtelevasti kulki. Joka aamu auringon noustessa olin kuitenkin korkealla levähdyspaikalla ihailemassa maisemaa sekä venyttelemässä raikkaassa meri-ilmassa. Ikimuistoiset hetket, joita muistelen pitkään. Oli huikeaa huomata, miten fyysinen kunto kasvoi kolmen viikon aikana, vaikka en jokaisena aamuna lähtenytkään lenkille. Golfkelloni mittasi ajan ja matkan, mutta paras mittari on kuitenkin oma jaksaminen. 

Aamulenkin päätteeksi ostin lähileipomosta lämpimät leivät aamiaiselle. Se oli korvaus siitä, että itse pääsin istumaan valmiiseen aamiaispöytään. Aamurutiineihin kuului myös aamu-uinti katolla olevassa altaassa lenkin jälkeen. Vesi oli lähes jäätävän kylmää. Yöt olivat kylmiä ja vesi lämpesi vain auringon voimalla päivisin. Vain suomalaiset harrastavat tällaista masokistista itsensä hoitamista. Paikalliset asukkaat lähtivät toppatakeissaan töihin ja suomalaiset nauttivat uimapukusillaan kylmästä vedestä!

Golf-loma jätti odotuksen tunteen tulevaa kesää kohtaan. Kunpa pian pääsisi täälläkin pelaamaan. Onneksi televisiosta voi ihailla toisten pelaamista ja ihailla vihreitä maisemia eri puolilta maailmaa. Sunnuntaina oli oikein superkierros, kun Mikko Korhonen nousi kakkoseksi European Tourilla Etelä-Afrikassa. Toinen sija varmistui vasta kisan päätösväylällä, jolle Mikko sai aikaan birdien. Korhonen kommentoi pelaamistaan, että hänen ajatuksensa pysyivät hyvin kasassa ja että otti myös huonot lyönnit hyvin vastaan.  ”En mennyt asioiden edelle enkä jäänyt murehtimaan menneitä.” Hyvä motto meille kaikille!

Kesän pelaamista odottaen,

Kirsti Heinonen

Kirsti on kaksi vuotta eläkkeellä ollut, ison yläkoulun rehtori, jonka golf-kiinnostus vain kasvaa vapaa-ajan lisääntyessä. Golf antaa motivaatiota liikkumiseen, oikeaan ravitsemukseen ja ennen kaikkea henkiseen kehittymiseen.

Tallenna

Lue lisää

  Ei löytynyt yhtään dokumenttia.

ARKISTO