Piiloset

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Oikeat välineet seniorigolfareille: miten valitset sopivan pallon?

  

 

Golf 55+ jakaa välinetietoutta sekä aloittelijoille että kokeneille seniorigolfareille. Kaikki artikkelissa kerrotut tiedot ja vinkit ovat tulleet alan asiantuntijalta, Smartgolf.fi:n toimitusjohtaja Leif Karlssonilta.

 

Pallojen kohdalla tilanne saattaa useasti olla se, että bägin pohjalla pyörii kilpailuista voitettuja tai lahjana saatuja palloja eikä pallon merkitystä omaan peliin ajatella samalla tavalla kuin mailojen tai muiden välineiden. Kuitenkin niinkin pienellä muutoksella kuin pallon vaihtamisella, voit helposti parantaa omaa peliäsi.

 

Erilaisia pallovaihtoehtoja on tusinoittain, mutta näillä erityisesti seniorigolfareille suunnatuilla ohjeilla pystyt helposti rajoittamaan hakuasi oikean pallon etsimisessä.

 

1. Kallein pallo ei takaa parasta suoritusta

 

Yleinen harhaluulo erityisesti miesgolfareiden keskuudessa on pelata kilpagolfareille suunnitelluilla palloilla, jotka ovat aivan liian kovia harrastegolfareille - erityisesti senioreille. Liian kovalla pallolla pelatessa lyönnit kantavat huomattavasti lyhyemmän matkan kuin pehmeällä pallolla.

 

Seniorigolfareille sopiikin huomattavasti paremmin pehmeä pallo, joka on suunniteltu hitaammalle swingille.

 

2. Tarkista swinginopeuden suositus

 

Palloissa on suositus, mille swinginopeudelle ne soveltuvat. Huippupalloissa nopeus pyörii 90-110 mph (n. 40-49m/s) paikkeilla, mikä sopii lähinnä kilpagolfareille.

 

Kuitenkin kun puhutaan aikuisena aloittaneista golfareista sekä seniori-ikäluokasta, kannattaa valita sellainen pallo, jossa on alhaisin suositus swinginopeudelle. Seniorigolfareille sopii hyvin pallo, jossa nopeus lähtee 70 mph (32m/s) ylöspäin, sillä harvalla seniorilla swinginopeus on yli 80 mph (35m/s).

 

Suositeltu swinginopeus löytyy usein laatikon sivusta. Jos tietoa ei paketista löydy, kysy asiasta myyjältä.

 

3. Naisille oma pallo

 

Ladygolfareiden kannattaa ehdottomasti valita oma, erityisesti naisille suunnattu pallo. Tämä ei koske pelkästään senioripelaajia vaan kaikkia naisgolfareita. Naisten swingi on usein vähän miehiä hitaampi, joten oikeanlainen, pehmeämpi pallo mahdollistaa lyönnin maksimipituuden.

 

Smartgolf.fi suosittelee:

Srixon Soft Feel

Sopii erinomaisesti klubipelaajille, joiden swinginopeus on normaalisti n. 70 – 90mph.

Lue lisää tästä