Respecta

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Oikeat välineet seniorigolfareille: mihin mailaan kannattaa panostaa?

 

Golf 55+ jakaa välinetietoutta sekä aloittelijoille että kokeneille seniorigolfareille. Kaikki artikkelissa kerrotut tiedot ja vinkit ovat tulleet alan asiantuntijalta, Smartgolf.fi:n toimitusjohtaja Leif Karlssonilta. Tässä mailoja käsittelevässä artikkelissa keskitymme senioreille sopiviin mailavaihtoehtoihin sekä kerromme aloittelijoille sopivista mailoista.

 

Mistä tunnistaa senioreille tarkoitetut mailat?

 

Seniorigolfareille suunniteltujen mailojen varsissa näkyy joko merkintä flex-A tai flex-lite. Naisten mailojen yleinen merkintä on L-kirjain ja esimerkiksi Mizuno-mailoja saa erikseen myös naissenioreile merkinnällä LL (Lady Light). Erityisesti draiverissa senioreille sekä naisille suositellaan pehmeämpää grafiittivartta, joka auttaa pidempien lyöntien saavuttamisessa.

 

Varsi on golfmailan kallein komponentti ja yksittäinen varsi voi maksaa jopa 600 euroa. Kuitenkin jo n. 250 eurolla saa laadukkaan senioridraiverin, joten liikaa harrastajagolfarin ei tarvitse maksaa hyvästä mailasta.

 

Oikeanlainen varsi on erityisen tärkeä draiverissa sekä väyläpuissa, kun haetaan mahdollisimman pitkiä lyöntejä. Rautamailoissa varsi ei ole niin tärkeässä roolissa ja seniorigolfari voi pärjätä myös teräsvartisilla mailoilla, kunhan varmistaa, että ne ovat jäykkyydeltään Regular.

 

 

Panosta hyvään draiveriin

 

Draiveria etsiessä vaihtoehtoja on lukemattomia ja kyseessä onkin maila, jota ostaessa on syytä käyttää tarkempaa harkintaa. Se on kuitenkin erityisesti seniori-ikäisillä golfareilla maila, jonka vaihtamisella voi parantaa lyöntien mittaa kymmenillä metreillä.

 

Hyvä draiveri mahdollistaa parhaiden mahdollisten lyöntien saavuttamisen omalla swinginopeudella ja tämän vuoksi iäkkäämpien pelaajien kannattaakin harkita draiverin vaihtamista seniorivarrella varustettuun mailaan.

 

Ammattilaisgolfarit pelaavat usein jäykällä varrella ja pienellä nostokulmalla, mutta seniorigolfarin ei kannata lähteä tutkimaan samanlaisia mailoja uutta draiveria etsiessä. Erityisesti yli 55-vuotiaina golfin aloittaneiden swinginopeus harvoin nousee yli 80 mph (n. 35 m/s), joten erityisesti draiverissa suositellaan pehmeämpää vartta.

 

Mitä kannattaa ottaa huomioon mailoja ostaessa?

 

Oikeanlaisia mailoja etsiessä, valintaan vaikuttavat pelaajan oma taso, kokemus, tasoitus ja ikä. Erityisesti vanhemmalla iällä aloittaneelle golfarille sopii hyvin aloittelijan paketti, jolla pärjää pitkään. Satunaisesti pelaavan seniorigolfarin ei siis tarvitse maksaa maltaita mailoista pärjätäkseen kentällä. Mailoja ostaessa kannattaa aina keskustella ammattilaisen kanssa, joka pystyy parhaiten määrittämään mitkä mailat sopivat parhaiten juuri sinulle.

 

Aktiivisesti pelaaville golfareille löytyy myös laadukkaita hybridejä ja väyläpuita seniorivarrella, joiden avulla peliin saa lisäpotkua. Pelaajille, jotka haluavat tosissaan panostaa golfiin, on saatavilla mailasettejä, jossa kaikki mailat on räätälöity omien tarpeiden mukaisiksi.

 

Putteria valitessa tärkeintä on löytää itselle sopiva maila. Hinnat vaihtelevat 30-300 euron välillä, mutta kallis maila ei aina takaa parempaa lopputulosta.

 

Aloittelijan mailaopas

 

Aikuisiällä aloittava golfari pärjää pitkään samoilla mailoilla. Uuden pelaajan ei kannatakaan heti lähteä ostamaan kalleimpia mailoja, sillä ensimmäiset vuodet (jopa vuosikymmenet) pärjää oikein hyvin aloittelijoille suunnatulla mailapaketilla.

 

Hyvän aloittelijan golfsetin saa n. 250-350€ eurolla. Jos samanlaista mailasettiä lähdetään kasaamaan erikseen bägistä, rautamailoista, hybrideistä, draiverista ja putterista, niin hinta nousee helposti 2-4 kertaiseksi, mikä on tarpeettoman paljon uudelle pelaajalle. Mailoja bägissä saa olla yhteensä 14, mutta aloittelijoiden mailapaketissa mailoja on yleensä 9-12.

 

Aloittavan golfarin ei kannata liikaa miettiä erilaisten mailojen ominaisuuksia, sillä aloittelijoiden paketeissa mailoilla ei ole yleensä suurta eroa. Uuden golfarin mailasetit on aina suunniteltu siten, että mailat ovat helpot pelata eli ovat kehäpainotteiset ja anteeksiantavat – toisin kuin mahdollisesti käytettynä kaverilta ostetut mailat.

 

Kokemuksen karttuessa bägin sisältöä voi lisätä tai päivittää esimerkiksi uudella draiverilla, mutta tarvittessa tällä paketilla harrastagolfari voi pelata vaikka koko loppuikänsä.

 

 

Smartgolf.fi suosittelee:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seniori Draiveri Cleveland Black

 Tällä mailalla senioripelaajat voivat säilyttää luonnollisen rauhallisen tempon swingissään ja silti lyödä entistä pidempiä lyöntejä!

 Markkinoiden kevein draiveri painaa vain 260 grammaa, vaikka mailanpää on todella iso ja anteeksiantava (460cc).

 Lue lisää tästä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miesten golfmailat Tommy Armour Black Scot

Edullinen ja laadukas miesten täyssetti aloittelevalle pelaajalle. Draiveri on tässä setissä ns. High Launch malli eli 12-asteinen “ajuri” joka tuo varmuutta avauslyöteihin nostaen pallon paremmin ilmaan ja vähentäen ikäviä sivukierteitä.

Tämä setti on hyvä valinta aloittevalle golffarille ja riittää hyvin muutaman ensimmäisen pelivuoden tarpeisiin.

Lue lisää tästä