Respecta

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Oikeat välineet seniorigolfareille: kärryt ja etäisyysmittarit

 

Golf 55+ jakaa välinetietoutta sekä aloittelijoille että kokeneille seniorigolfareille. Kaikki artikkelissa kerrotut tiedot ja vinkit ovat tulleet alan asiantuntijalta, Smartgolf.fi:n toimitusjohtaja Leif Karlssonilta.

 

Golf 55+ on aikaisemmin julkaissut välineuutisia mailoista ja palloista. Tällä kertaa keskitymme golfkärryihin sekä etäisyysmittareihin.

 

Kärryn täytyy olla kevyt ja helposti kasattava

 

Oman golfkärryn hankinta takaa helpon ja kevyen golfkierroksen. Lainakärryt saattavat kolista ja erityisesti vedettävät mallit ovat huonoja selälle. Omassa kärryssä on tilaa juomille, tavaroille sekä sateenvarjolle, toisin kuin lainakärryssä.

 

Senioripelaajille (ja muille pelaajille) ortopedit suosittelevat ehdottomasti työnnettävää kärryä. Painavan kärryn takana raahaaminen ei tee hyvää selälle, joten erityisesti selkävaivoista kärsivien kannattaa panostaa työnnettävään kärryyn.

 

Seniorin kannattaa valita kevyt kärry, joka on helppo kasata kentällä. Useissa malleissa kärryn saa kasaan yhdellä liikkeellä eli turhaan ei aikaa kannata tuhlata hankalasti kasattaviin kärryihin. Golfkärryä ostaessa kannattaa myös kiinnittää huomiota kärryn kokoon ja valita malli, joka sopii näppärästi oman auton takakonttiin.

 

Työntökärryä vielä kätevämpi on sähkökäyttöinen kärry, joka sopii hyvin seniorigolfareille. Kärry jarruttaa alamäessä ja vetää ylämäessä, mikä vähentää kierroksen raskautta. Sähkökärryt ovat kuitenkin huomattavasti peruskärryjä kalliimpia, joten niihin investoimista kannattaa harkita pidempään.

 

Yksinkertainen etäisyysmittari on paras senioripelaajalle

 

Erilaisia etäisyysmittareita ja -kiikareita on kymmeniä. Seniorigolfarin kannattaa ehdottomasti valita helppokäyttöinen etäisyysmittari, joka nappia painamalla kertoo etäisyyden lipulle.

 

Kuten muissakin golfvälineissä, myös etäisyysmittareissa hintahaitari on suuri. Seniorigolfarin ei kuitenkaan tarvitse ostaa kallista etäisyyskiikaria, joka varsinkin silmälasit päässä pelaaville on vaikeakäyttöinen. Nykyään etäisyysmittarit ovat pieniä ja ne saa helposti kiinnitettyä vaikka lippikseen. Nappia painamalla laite joko näyttää etäisyyden näytölle tai kertoo sen ääneen.

 

 

Smartgolf.fi suosittelee:

 

 

Golfkärry Trekker Compact 3 Plus

Hyvin varusteltu isopyöräinen golfkärry, jossa mm. nivelletty sateenvarjoteline vakiona. Kärry kulkee tukevasti ja pysyy hyvin “parkissa” käsijarrun avulla. Markkinoiden helpoin ja nopein avaus ja kasaus!

Lue lisää tästä

 

 

Etäisyysmittari Golfbuddy VS4

Puhuva GolfBuddy VS4 GPS etäisyysmittari. Toimii hyvin myös ilman ääntä – pienen kokonsa ansiosta helppo pitää vaikka housun tai paidan taskusssa. Voit siis valita luetko metrilukeman selkeältä näytöltä, vai annatko laitteen kertoa sen napin painalluksella.

Lue lisää tästä

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna