Respecta

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Ylös ja ulos

Talviolympialaiset yhdessä paukkupakkasten kanssa oli hyvä tekosyy tinkiä omasta liikkumisesta. Kisojen seuraaminen ei ollut huono harrastus, laadukasta viihdettä. Viihteentekijöillä, urheilijoilla oli omat käsikirjoitukset. Toteutukset ja lopputulokset olivat väliin yllätyksiä, väliin ei.

Loppu hyvin kaikki hyvin voi todeta suomalaisten suorituksista. Lupaavan alun jälkeen tuntui päivä toisensa perään, että meille jää pelkät sivuosat, tosin tyylikkäästi toteutetut. Monen vuoden työ näytti valuvan hukkaan. Unelma kariutui yhteen ohilaukaukseen, virheelliseen ponnistukseen, sairastumiseen, kuntohuipun ajoituksen epäonnistumiseen. Täydellinen suorituskaan ei riittänyt, olisi tarvittu luistimen terän mitta lisää potkua.

Onneksi ainakin osa meistä osaa arvostaa tehtyjä suorituksia. Urheilijat ovat saaneet pääosin kannustavaa palautetta. Vaikuttaa siltä, että suomalaisetkin penkkiurheilijat ovat vihdoin oppineet arvostamaan omiaan myös silloin, kun menestystä ei tule. Tästä on hyvä jatkaa loppukausi ja uudelle kaudelle.  Nuorille haastajille jäi esikuvia. Varmuudella ensi kaudella joukosta on poissa monta takavuosien tekijää. Saatiin nähdä haikeita päätöksiä.

Minun ja muiden kaltaisteni on aika ryhdistäytyä. Nyt kannattaa laittaa sukset jalkaan ja lenkille. Vielä on aikaa nauttia kunnon talvesta. Yllätyin miten helposti kunnon laiminlyönti käy. Matka aktiiviliikkujasta sohvaperunaksi on lyhyt, vaikka tiedän kuntoilun merkityksen terveyteen ja hyvään oloon. Vaikuttaa siltä, että olen ainoita laiskottelijoita. Ystävä soitti taannoin ja kertoi, ettei uskonut talven pysyvyyteen. On hiihtänyt päivittäin aamu- ja iltapäivälenkin. Lähes kaikki, joiden kanssa on tullut puhetta hiihtämisestä, ovat suksineet 400- 500 kilometriä.  Totuutta ei aina kuule lasten suusta. Tällä kertaa se tuli veljeltäni - olet tullut vanhaksi.

Vielä ei ole menetetty mitään. Golfkauden alkuun, pihan haravointiin ja marjojen poimintaan on riittävästi aikaa.  Tarvitaan kovat tavoitteet ja tarkka seuranta liikkumiselle ja ulkoilulle.

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan,jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.