Hilton

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Pukeutumiskysymys

Vuodet eivät ole veljeksiä. Viime kesänä sateessa ja viimassa hytisten tuli pohdittua kerta toisensa jälkeen pelaamisen mielekkyyttä. Useimmiten löytyi ainakin yksi hyvä peruste. Jos muuta ei tullut mieleen, niin tarve liikkua säällä kun säällä oli takuuvarma selitys itselle ja muille. Tilanne oli ratkaistavissa oikealla pukeutumisella. Kumisaappaat jalkaan, villakerrastoja sadevaatteiden alle ja menoksi. Hyvä olo tuli viimeistään saunassa tai lämpimässä suihkussa.

Tänä kesänä tilanne on ollut toinen. Tarve liikkumiseen ei ole vähentynyt, mutta tukala olo ei ole kaikonnut pukeutumisella. Kurk Golfissa ideoitu ajatus uima-asugolfista sai minut hyvälle tuulelle, vaikka luulin uutista aluksi mätäkuun jutuksi. Ymmärrän myös harrastajagolfari Paula Karrin tiukkasävyisen kannanoton ihosyöpäriskin näkökulmasta ( HS 27.7.2018 Bikinigolfissa piilee ihosyövän riski).

Turha kuitenkin pelätä, että laji yhdestä kevyestä kesäisestä ajatuksesta muuttuisi bikinigolfiksi. Toivottavasti vaatevalmistajat ottavat helteet huomioon. Nykyisin on vaikeaa tai lähes mahdotonta löytää mukavia, pitkähihaisia pelipaitoja, väljistä vaatteista puhumattakaan.

Erityisen hyvää  ajatuksessa oli se, että jokainen meistä, erityisesti me naiset voimme leikin varjolla tarkistaa asenteitamme golfpukeutumiseen. Siitä ei ole kauaa, kun hitaan kilpakierroksen kuluessa  oli aikaa keskustella. Kuinka ollakaan puhe kääntyi nuorten naisten golfhameen pituuteen. Kovasti me lyhyitä hameita paheksuimme - ei siihen aikaan kun me aloitimme.

Jokaisella on oma tyylinsa ja tapansa pukeutua. Annetaan siihen mahdollisuus myös golfkentällä.

Pukeutuminen oli sivuroolissa Kurk Golfin aloitteessa. Tärkeintä mielestäni on pyrkimys iloiseen olemiseen, golfin yhdistäminen arkiseen tekemiseen. Harvalla kentällä on mahdollista pulahtaa veteen - uimatarkoituksessa - kesken kierroksen. Nuoria voisi houkutella esimerkiksi uima- golfkouluyhdistelmällä.

Omalla kotikentällä tiedän muutaman, omaehtoisesti  ilman seuran aktivointia, yhdistäneen matonpesun ja golfin. Ennen golfkierrosta parin maton peseminen kentän vieressä olevalla matonpesupaikalla ja uinti vilvoittavassa virrassa. Kierroksen jälkeen puolikuivat matot mukana on mukava mennä kotiin.

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan, jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.