Hilton

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Pienestä kiinni

Sanapari tosissaan muttei vakavissaan jäi mieleeni Nuorten Leijonien MM-kisaselostuksesta. Siinä harmiteltiin pelaajien vakavuutta. Se esti peli-ilon ja ratkaisevat onnistumiset.  Sanat ovat synonyymejä vain sanaristikossa. Arjessa ja harrastuksissa niillä on pieni, mutta olennainen ero. Ripaus leikkimieltä kaikessa tekemisessä auttaa kestämään onnistumiset ja epäonnistumiset. 

Päättyneestä golfkaudestani tulee mieleen pelikaverin toteamus; pelaisit huomattavasti paremmin, jos vähän keskittyisit. Siinä on tavoitetta tulevalle kaudelle.  Neuvoa pitää noudattaa kotikentällä ainakin niillä neljällä väylällä, joilla par jäi tekemättä. Se oli pienestä kiinni.

Maininta keskittymisen puuttumisesta oli lajiin kuuluva kohteliaisuus. Onnistumiseen tarvitaan muutakin. Pieni harjoittelu olisi kova sana. Pitäisi harjoitella opitut virheet pois. Tästä on vähän näyttöäkin. Tavoistani poiketen harjoittelin alkukaudesta hiekkalyöntiä. Opetustunnin päätteeksi maila pysyi oikeassa asennossa, seisoin esteessä oikein ja lyönti meni läpi.  Muutama pelikierros meni hyvin. Hiekkaesteestä oli mukava lyödä, näyttää itselle ja vähän muillekin onnistumista. Vähitellen opit unohtuivat ja hiekkalyönti taas yhtä tuskaa.  

Moni asia on pienestä kiinni myös golfkentän ulkopuolella. Jokin aika sitten ulkona vihmova räntäsade tuntui kirjaimellisesti päivän paisteelta. Lähes vuoden kestänyt asuintalon julkisivuremontti oli ohi. Näen ulos ikkunasta. Tunne oli mahtava. Sateiden jatkuessa tilanne on jo vähän tasaantunut. Päivän paisteen tunnistaa enää sateettomista hetkistä.

Asioita katselee kuitenkin uusin silmin, positiivisin silmälasein. Hilpeyttä saa jopa uutisesta väärin pysäköidystä autosta.  Aina lopputulos ei ole yhtä positiivinen kuin taannoin Audi-kuskin ja Espoon Tapiolan kirkon ylivahtimestarin keskinäinen kommunikointi.  Muistutukset tuulilasissa eivät tuottaneet tulosta. Vasta auton kääriminen muovikelmuun tehosi, jopa niin hyvin, että autoilija pahoitteli tapahtunutta sovittelulahjalla – suklaata enkelikortin kera (HS 2.11.2017).  Tarvittiin huumoria puolin ja toisin.

Iloista mieltä tarvitaan pääkaupunkiseudulla opetellessa julkisen liikenteen uusia reittejä muuallakin kuin länsimetron vaikutusalueella.  Vähän jopa harmitti joulun alla, kun hyppäsin kantamuksineni tuttuun raitiovaunuun huomatakseni jonkin matkan päästä, että tämähän menee aivan muualle.  Reitti oli muuttunut jo kuukausia sitten.

Keskittymistä!

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan,jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.