Hilton

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Naisten juttuja - tai sitten ei!

Kesä meni lähiympäristöä seuraten ja siinä sivussa pelaten. Koko ajan oli tunne pelaamisen vähäisyydestä. Tarjolla oli muutakin mukavaa. Totuus pelaamisen vähäisyydestä on kuitenkin harhaa. Tarkka kirjanpito pitää tiedot ajan tasalla. Kierroksia on neljä vähemmän kuin vuosi sitten tähän aikaan. Syyskausi ratkaisee kertyykö 100 kierrosta Suomen itsenäisyyden ja naisten golfvuoden kunniaksi.

Poikkeuksellisen pelikaudesta tekee kierrokset aloittelijoiden ja vieraspelaajien kanssa. Pelikierros on aina kokemus. Kierros aloittelijan kanssa palauttaa uskon peli-iloon – lasketaan onnistumiset ja iloitaan niistä. Pelikierros omalla kentällä vieraspelaajan seurassa opettaa katsomaan asioita uudesta näkökulmasta. Eri ihmiset arvostavat eri asioita – hyvä niin.

Itselleni on tullut yllätyksenä tiedon puute kotikentästä tai oikeammin sen historiasta. Naapuripitäjän tyttönä luulin tuntevani historian. Luulo ei ole tiedon väärtti eikä apua löydy myöskään  ”googlesta”. Käytössäni on seuran 20-vuotisjulkaisu, mutta sekään ei pelasta.  Naisvieraat ovat olleet kiinnostuneita, mitä alueella on ollut ennen golfkenttää, miten ajatus kentästä on saanut alkunsa jne.

Uteliaisuuteni heräsi - miten muualla. Sadepäivinä oli sopivasti aikaa selailla seurojen kotisivuja. Yllätyksekseni huomasin, ettei historiatietoja juuri  ole. Poikkeuksen tekee toinen kotiseurani Nurmijärven Golf, jonka kotisivuilla on ammattitaitoinen historiikki. Historiastamme kiinnostunut Juha Koivisto on perehtynyt aikaan yli 200 vuotta sitten, jolloin kenttämme oli Högdalin torpan maita, viheriöillämme lainehti vilja ja klubitalon paikalla kasvoi sankka mäntymetsä. Högdal jäi kuitenkin historiaan jostain aivan muusta syystä kuin torppariperheen elämästä tiluksilla. Golfkierros Nurmijärvellä on näet samalla matka 1800-luvun Suomen hurjimpaan rikoshistoriaan.

Tarvitaan historiasta kiinnostunut golfari ja tietysti tarina. Monen kentän tarina on lyhyempi, mutta jokaisella sellainen on. Ajatuksena tuli mieleen – monet seurat juhlivat lähivuosina taas pyöreitä vuosia. Olisiko nyt aika alkaa valmistella tarinoita. 

Pelit vieraspelaajien kanssa vahvistivat käsitystäni asioiden arvostuksesta. Useimmille naisille kentän hyvä kunto  tarkoittaa kokonaisuutta, jossa silmä lepää. Hyvin hoidettu klubin edusta on varma merkki hyvin hoidetusta kentästä. Niinhän se omakotitalokin rakennetaan, talo ensin valmiiksi ja sen jälkeen vasta piha. Tänä kesänä olemme saaneet nauttia kauniista kukista ja siinä sivussa hyvistä kentistä.  

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan,jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.