Piiloset

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Menossa mukana

Golfkautta odotellessa on aikaa tarkkailla maailman muuttumista lähiympäristössä. Pienille kömmähdyksille arjessa on helppo hymyillä, kun tietää mistä ne johtuvat ja miten niihin voi vaikuttaa. Monessa asiassa voi vielä valita vanhanaikaisuuden, kunhan seuraa aikaansa ja on valmis hyppäämään uuteen kyytiin kun on pakko.

Huoletta voin monen muun tavoin todeta olevani sillä tavalla vanhanaikainen, että pidän paperilehdestä aamiaispöydässä. Päivän lehti tulee aamuvarhain sekä kaupungissa että maalla. Lehti seuraa mukana, pitää vain muistaa tehdä osoitteenmuutos viimeistään edellisenä päivänä netissä. Toisenlaisessa tilanteessa olisi valittava digilehti tai paperilehti iltapäiväkahvin kera.

Uusia asioita on helppo kokeilla vapaaehtoisesti. Vanhanaikaisuudesta ei ollut tietoakaan ruokakaupassa älyostoskärryjen kanssa. Kärryt helpottivat tuotteiden löytymistä, mutta eivät vielä ole minun juttuni. Ne eivät ratkaisseet pulmaani – mitä tänään syötäisiin. Lisää sovelluksia on luvassa. Kierroksia kannattaa jatkaa. Lähikaupassani ei ole älykärryjä, mutta siellä hiiva löytyy helposti. Se on ainoa tuote, josta on erillinen merkintä ja riittävän isolla. Merkintä ei jää huomaamatta. Se on vastaus asiakkaiden kysymykseen, mistä teiltä löytyy hiiva.

Paperilehden ja älyostoskärryn väliin mahtuu paljon. Uutta teknologiaa tarvitaan, mutta muutosten vauhti pelottaa ja hämmentää. Kaikki mikä pitää tehdä pakolla saa aikaa sisäisen vastarinnan. Entisenä pankkilaisena huomaan olevani putoamassa pankkipalvelujen kelkasta. Asiakkaana ei aina ymmärrä pankin halua pakottaa minut tekemään kaiken itse.

Yksi parhaista tietoteknisistä ratkaisuista on esitäytetty veroilmoitus. Tammikuussa ei ole enää vuosiin tarvinnut varata yhtä viikonloppua kuittien keräilyyn ja tuskailuun veroilmoituksen kanssa. Paras muutos on huomaamaton, jossa asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään.

Liikuntakin sujuu mittalaitteitta. Golfini on sillä tasolla, että muutaman metrin arviointivirhe matkassa ei vaikuta sitä eikä tätä. Asiantuntijoilla on aika yhtenäinen käsitys harrastemittalaitteiden tarpeellisuudesta. Niistä on suuri hyöty huippusuorituksiin pyrittäessä. Silloin kun tavoitteena on hyvä olo, sen saavuttaa liikkumalla muutamia tunteja viikossa. Laitteet ja sovellukset toki auttavat, mutta niitä pitää osata käyttää. Minulle on riittänyt askelmittari muistuttamaan, ettei päivittäinen kymmenentuhatta askelta tule itsestään. Ilman selkeitä tavoitteita liikunnasta on helppo laistaa. Tähän sopii Golfliitonkin johdon markkinoima ajatus ”Se joka tahtoo, löytää keinot, se joka ei tahdo, löytää selitykset”.

Jos harkitset golfin aloittamista tai lajin pariin palaamista, se on helppoa toisin kuin luulet. Toki vähän vaikeampaa kuin älyostoskärryjen työntely on luvassa. Liikuntaa ainakin tulee kaiken muun hauskan ohessa.

Kannattaa ainakin kokeilla!

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan,jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.