Piiloset

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Katse palloon ja kohti uusia mahdollisuuksia

Mahdollisuus voi olla onnistumista, epäonnistumista  ja kaikkea siltä väliltä. Joskus täysin epäonnistuneen kierroksen jälkeen voi olla oivaltava olo. Miten enemmän pelivuosia on takana, sitä helpompi on hyväksyä omat huonot kierrokset ja nauttia aidosti kavereiden onnistumisesta.    

Osallistuin kotiseurannassani järjestettyyn synnyinkuntani "mestaruuskisoihin" JoutoGolfiin. Opiskeluajoista lähtien olen huomannut, että aina kun tulee puhetta Joutsasta, se tunnetaan kahdesta asiasta -Joutsan Pommista ja Joutsan Joutopäivistä.    

Hitaana hämäläisenä minulta kesti muutama vuosi oivaltaa millainen voi olla hyvä pelitapahtuma. Jokaiseen tapahtumaaan ei tarvita kilpailukutsua, ohjeita eikä johtajaa, erikoiskilpailuista puhumattakaan. Tapahtumaan mukaantulo ja toisiin pelaajiin  tutustuminen on itsestä kiinni.  Meno on leppoisaa, peli etenee. Me naisten ryhmässä välillä mietittiin, onko sittenkin kysymys JoutoHölkästä. Golfliiton kannustuskirje "Ready Golfin" pelaamiseen ei ollut vielä tullut. 

Niin mukavaa oli, että osanottajia olisi saanut olla enemmän. Minulla oli jo kielen päällä useita ehdotuksia tiedottamisen lisäämiseen. Onneksi maltoin tällä kertaa mieleni. Tapahtuman ydinhän on omatoimisuus. Järjestäjä, kunnan talousjohtaja, luo puitteet ja osanottajien tehtävä on tulla mukaan, jos haluavat tai ehtivät. Suosittelen. Voittajan puhe oli yksi parhaita, mitä olen kuullut. Onnistellessani muutaman päivän päästä voittajaa selvisi, että kone oli julistanut väärän voittajan. Pokaali on viety oikealle mestarille. Viimeistään vuoden päästä kuullaan kaksi puhetta.

Leppoisuudestaan huolimatta kyse on kilpailusta- pokaali ja arpajaisvoittona - ovat tavoiteltuja. JoutoGolf kaikessa "yksinkertaisuudessaan" on osa yli nelikymmenvuotista JoutoPäivä- perinettä. Toki toivoisi, että siitä olisi edes pienen pieni maininta vaikka kunnan tapahtumasivulla  siitäkin huolimatta, että ollaan naapurikunnan puolella. Ymmärrän, ettei paikallislehti ole asiasta kiinnostunut. Viesti golfista monipuolisena, kaikkien ulottovilla olevasta liikuntamuodosta ei ole lyönyt itseään läpi. Syy on meidän itsemme. Hiihtokilometrit ja poimitut marjamäärät ovat ylpeyden aihe, mutta golfkierrosten määrää jotenkin häpeää.

Luonnehdin itseäni hyötyliikujaksi oivaltamatta asian ydintä. Noona Bäckgrenin mainiossa kirjoituksessa Hyötyliikunnan paradoksi ( HS.1.7.2018) todetaan termin tulleen Kotimaisten kielten keskuksen sanatietokantaan joulukuussa 1977. Hyötyliikunnaksi luetaan kaikenlainen liikkuminen ja liikehtiminen, joka ei ole varsinaista vapaa-ajan liikuntaa.  Oli miten oli, mustikkasato jää tällä kaudella vaatimattomaksi. Litrojen sijasta pitää puhua kappaleista.

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan, jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.