Respecta

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Huono kierros ei aina ole huono

Aurinko paistaa, linnut  laulaa ja peli kulkee. Noina hetkinä kenen tahansa on helppo olla hyväntuulinen, leppoisa ja kannustavaa peliseuraa. Tällä kaudella aurinkoa on riittänyt, liikaakin. Linnut ovat laulaneet ainakin aamuvarhaisella. Ihanteellisista olosuhteista huolimatta pelissä on toivomisen varaa, toisilla enemmän toisilla vähemmän. Meno takkuilee aina jossain vaiheessa, alussa, keskivaiheella tai lopussa. Onneksi!

Mitä järkeä olisi kiertää kenttää neljäntoista mailan ja pienen pallon kanssa, jos kaikki menisi suunnitellusti oppikirjan mukaan. Harva meistä tahallaan löisi metsään, vesi-tai hiekkaesteeseen ihan vaan siitä ilosta, että sieltä on mahdollisuus päästä pois myös onnistuneesti. Ulkoiluun on monia muita helppoja, mutta ainakin golfarin mielestä tylsiä, vaihtoehtoja. Hyvän peruskunnon ylläpitämiseen vaadittavat 12 000 päivittäistä askelta saa kokoon – mutta paljon se vaatii. Golfissa tavoite täyttyy huomaamatta, kaiken muun ohessa.

Golfissa on paljon samaa kuin vieraan kielen oppimisessa. Mitä enemmän kieleen perehtyy sitä vaikeammalta mutta samalla kiehtovammalta se tuntuu, sanovat  ”kielitieteilijät”. Molempia lajeja voi harrastaa omien tavoitteiden ja kykyjen mukaan. Toisille kelpaa vain täydellisyys ja toisille riittää alkeet. 

Mielenkiintoiset tilanteet syntyvät erilaisten pelaajien kohdatessa. 

Kokemuksesta voin vilpittömästi suositella pelaamista eri pelikavereiden kanssa.  Omaa peliä ei tarvitse  kenenkään seurassa hävetä. Samaa voi sanoa omasta käyttäytymisestä, pienin poikkeuksin. Kentällä ei tarvitse olla sen kohteliaampi kuin normaalielämässä.  On hyvä kuitenkin muistaa, että useimmiten jäät mieleen siitä miten käyttäydyit eri tilanteissa kuin loistavista pelisuorituksista. Poikkeuksena on luonnollisesti ”holarit”.

Kuluvalta kaudelta mieleen on jäänyt monia hauskoja ja vain muutama  ei niin hauska muisto. Varmaan tilastollinen sattuma, mutta ainoat  "kiukuttelijat" ovat olleet ikäisiäni tai vain hieman nuorempia naisia. Nuoret ja vasta-alkajat osaavat iloita yksittäisistä  onnistumista.  Marmatus on helppoa ja siitä tulee huomaamatta tapa.  Onneksi pienet pelikaverit antavat asioille oikeat mittasuhteet. Tokaisin ohi menneen putin syyksi, etten taaskaan osannut lukea. PIeni mies kertoi kotona, että isotäti ei osaa lukea!

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan, jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.