Piiloset

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

”Enhän tunne siellä ketään”

Matka golfseurojen kotisivuille oli iloinen yllätys. Tarjonta muistuttaa perinteistä pitopöytää. Kaikki vanha on mukana ja lisänä ajan hengen tuomaa uutta. Tapahtumakalenterit päivittyivät juuri sopivasti ennen pelikauden alkua.

Vanhaa edustaa pienelle, mutta sitäkin aktiivisemmalle joukolle tärkeät kilpailut. Uutta ovat jo viime kaudella alkaneet, huippusuositut terveysliikuntatapahtumat. Golfaaja liikkuu suositusten mukaisin normein mennen tullen. Valitettavasti kausi Suomessa on parhaimmillaankin vain puoli vuotta. Liikkua pitää myös se toinen puoli vuotta. Onneksi nyt ei tarvitse murehtia siitä puolikkaasta.  Muistiin kannattaa kuitenkin pistää vaikkapa Katri Kallionpään ajatukset – Lounaan jälkeen Everestille (HS.16.4.2018). Tarvitaan tavoite ja toteutus.

Selailin kotisivuja kuvitellen muuttaneeni paikkakunnalle ja päättäneeni jatkaa siellä golfaamista. Luonnollisesti katselin lähinnä naisten toimintaa. Yllätyin entistä enemmän. Tulevaan kauteen on panostettu.

Uudet jäsenet, tämä koskee toki kaikkia, toivotetaan tervetulleiksi edullisilla pelikausimaksuilla. Ensimmäisen kauden pääsee monella kentällä pelaamaan suoranaisella sisäänheittohinnalla.

Golfin aloittaminen on tehty helpoksi. Alkeiskurssit käynnistyvät täydellä teholla heti toukokuussa. Mikä tärkeintä kursseilla ei pyöritä pelkästään harjoitusalueella. Rohkenen jo nyt ennustaa menestystä Nurmijärven Golfin Nice Golf-kursseille (vain naisille). Pelaamaan lähdetään heti, lyhyen perehdytyksen jälkeen. Asiat opitaan pelaamisen yhteydessä.

Toista oli ennen. Pelaamaan pääsi vasta green card-kurssin suorittamisen jälkeen. Muistan jännittäneeni koetta tolkuttomasti, jopa enemmän kuin autokoulun ajokoetta. Erityisesti mieleen on jäänyt pallon oikea pudottaminen. Vuoden päästä, kaudella 2019 sekin oppi muuttuu turhaksi.

Alkeiskursseilta on helppo jatkaa seuraavalle tasolle. On tapahtumia, jotka on tarkoitettu ensisijaisesti tasoituksella 36- 54 pelaaville. Harjoitellaan ohjatusti hetki ja sen jälkeen kierretään kenttä joko kokonaan tai puolikas. Tästä kurssista on pakko kertoa tositarina ystävättärestä, hänen luvallaan. Kurssi kiinnosti kovasti, mutta kun ikää on reippaasti yli 54.  

Aloittelijoille tai lajin pariin palaaville on vakiovuoroja. Naisille on omia peli-iltoja ja pelipäiviä. Pelipäivään mahdollisesti sisältyvään kisaan ei ole pakko osallistua. Aina voit olla mukana.  Pelaajan tarvitsee vain ilmoittautua.  Tämä takaa sen, että jokainen saa halutessaan peliseuraa.

Sinun ei todellakaan tarvitse aloittaessasi tai palatessasi tauon jälkeen lajin pariin tuntea pelikentältä ketään. Mukaan vaan!

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan, jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.