Respecta

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Alkukauden oivalluksia

Kesä on vasta alussa, mutta golfkausi jo pitkällä. Kierrokset ovat tarjonneet entiseen tapaa onnistumisia ja epäonnistumisia. Kisatuloksista päätellen vaaka kallistuu onnistumisten puolelle. On mukava osua myös arvioissa eikä vain palloa lyödessä.

Edellisessä jutussa uumoilin menetystä Nurmijärven Golfin Nice Golf kurseille. Pelkästään naisille suunatut tapahtumat poikkeavat tavanomaisista siinä, että oppi haetaan kentältä eikä pyöritä vain rangella. Kuínka ollakaan, heti ensimmäisellä kurssilla kolmantena päivänä tuloksena oli Hole In One.

Arviot menevät myös metsään. Kaikki ei ole niin helppoa kuin kuvittelisi. Ihmetellessäni kotiseurassani tämän kauden vähäistä osanottoa "Pelaa 100 pistettä" - tapahtumaan, vaikka muutoin on ollut ennätyksellisen vilkasta selvisi, ettei pisteiden laskeminen ole itsestäänselvyys. Pisteistä puhutaan, mutta missään ei kerrota  miten lyönnit muutetaan pisteiksi. Kysyttäessä vastauksena on - kone laskee. Tähän syyllistyn itsekin, vaikka kuulun siihen koulukuntaan, jonka mielestä kaiken tasoisten pelaajien - myös naisten - on hyödyllistä osata laskea pisteet tuloskorttiin. Se auttaa aloittelijaakin valitsemaan sopivan pelitaktiikan. Onnistua kannattaa vaikeilla väylillä.

Oivallukset eivät koske pelkästään golfia. Puhelimen ja "läppärin" hajottua lähes samanaikaisesti, huomasin arjen riippuvuuden tekniikasta ja omien taitojen rajallisuuden. Nyt on korkea aika päivittää oma osaaminen. Vielä ei kannata jäädä kehityksen kelkasta. Puhelinkaupassa saatu neuvo yrityksen ja erehdyksen kautta oppimisesta tuntui lohdulliselta. On soiteltu tutuille, heillekin joihin aikoihin ei ole tullut pidettyä yhteyttä. Ilahtuneelle vastaajalle ei heti alkuun kannata tunnustaa soittoa erehdykseksi.

Tuntuu huojeltavalta havaita, ettei tekninen avuttomuus koske vain naisia. Iltapäivälehdissä kerrotut tarinat irlantilaisesta perheenisästä ja helsinkiläisestä nuoresta miehestä, olivat monelle päivän pelastus. Toinen oli tiskannut käsin ison lautaset vuosia, kunnes oivalsi, että astianpesukoneessa on siirrettävät hyllyt. Toinen tuskaili hellan nappulaiden puhdistamisen kanssa, kunnes huomasi, että nappulat voi irrottaa ja pestä vaikka koneessa.

Marja-Riitta Mäkinen

Blogin kirjoittaja Marja-Riitta Mäkinen on aktiivinen ladygolfari, joka on kiinnostunut elämästä ja tapahtumista golfin ympärillä. Nykyisin eläkkeellä oleva pitkän linjan pankkilainen, koulutukseltaan valtiotieteen maisteri suuntaa energiansa hyötyliikuntaan, jonka hyödyistä lähipiirillä on väliin omia näkemyksiä.