Piiloset

Yhteistyössä

  • Veikkaus
  • GolfResepti Travel
  • Viking Line
  • Hilton hotels and resorts
  • Piiloset
  • Opti+
  • Laakkonen
  • Golf Balance
  • Respecta

Lukijoiden liikuntavinkit: uinti ja vesijuoksu

 

 

Golfkauden ulkopuolella on tärkeää pitää huolta kunnosta ja liikkua aktiivisesti. Kyselimme Golf 55+:n lukijoilta, mitä harrastusvinkkejä he suosittelevat talven ajaksi ja suosikeiksi nousivat uinti ja vesijuoksu.

Voit tutustua tästä myös muihin harrastusvinkkeihin, kuten hiihtoon sekä sauvakävelyyn.

 

Uinti - kokonaisvaltainen liikuntamuoto

”Säännöllinen halliuinti kehittää lihaskuntoa tasapainoisesti ja samalla kestävyyskunto paranee yhdessä uintitaidon ja kertasuoritteena plutatun matkan kasvaessa. Moni kunta tukee 60-65+ sekä muitakin eläkeläisiä edullisilla, jopa ilmaisilla uimahallihinnoilla." - Petteri A

Uinti on todella tehokasta kestävyysliikuntaa, joka sopii kaikille iästä ja kuntotasosta huolimatta. Lajin rasittavuutta voi säädellä uintinopeuden sekä matkan pituuden avulla, mutta kunnon kohottamisen kannalta suorituksen pitäisi kestää noin 20-30 minuuttia, jotta sydämensyke saadaan nousemaan.

Laji rasittaa kaikkia lihasryhmiä tasapuolisesti, sillä uidessa sekä kädet, jalat että keskivartalo tekevät töitä aktiivisesti. Uinti auttaa myös painonhallinnassa, sillä kaloreita kuluu tunnin aikana noin 400-800. Lisäksi laji parantaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä.

Vedessä liikkuminen parantaa nivelten liikkuvuutta ja uinti sekä vesijuoksu soveltuvatkin hyvin nivelvaivoista kärsiville henkilöille, joille juoksu tai edes kävely eivät sovi.

Uinti ei myöskään vaadi kalliita laitteita, harrastaja tarvitsee ainoastaan uimapuvun. Lisäksi uimahalliin pääsee sisään huomattavasti edullisemmin kuin esimeriksi kuntosalille.

 

Vesijuoksu - sopii kaikille

Vesijuoksu lämpöisessä uimahallissa on mukavaa ja todella tehokasta, eikä haittaa vaikka ulkona vihmoisi räntää. Suosittelen.” - Eeva-Liisa

Kuten uinti, vesijuoksu on tehokas yleiskuntoa parantava laji, joka sopii hyvin kaikille. Vesijuoksu kehittää kokonaisvaltaisesti lihaskuntoa ja vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä tuki- ja liikuntaelimistöä.

Vesijuoksussa edetään pystyasennossa, joten se sopii hyvin henkilöille, joiden niska kipeytyy perinteisen uinnin aikana. Laji on helppo oppia ja se kuluttaa paljon energiaa – jopa 800 kaloria tunnissa!

Suomalainen Vesiliikuntainstituutti neuvoo painonhallintaan ja laihdutukseen tähtääviä harrastajia seuraavasti.

 ”Laihduttava vesijuoksu on säännöllistä, vähintään kolme kertaa viikossa tapahtuvaa. Kerrallaan kannattaa juosta ainakin 30, mieluummin 60 minuuttia. Laihduttava vesijuoksu on tehtävä riittävällä teholla. Liian kovaa ei kuitenkaan kannata rehkiä, koska silloin ei jaksa treenata riittävän pitkää aikaa, ja veren maku suussa vettä tallatessa treenistä menee tunnelma. Pakkopullaharrastus taas lopahtaa ennen kuin on alkanutkaan. Aloita siis kevyesti ja lisää tehoja pikkuhiljaa.”

Katso tästä oikeaoppinen vesijuoksutekniikka:

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna