Respecta

Yhteistyössä

 • Veikkaus
 • GolfResepti Travel
 • Viking Line
 • Hilton hotels and resorts
 • Piiloset
 • Opti+
 • Laakkonen
 • Golf Balance
 • Respecta

Uuden pelaajan ensimmäinen golfkesä 

 

Ryhdyin kesäkuussa St. Laurence Golf ry:n seniorigolfin Golf55+ -malliksi, tavoitteenani aloittaa lajin harrastaminen ja selvittää miten laji koukuttaisi.

Matka lajin parissa tähän saakka on ollut hieno kokemus. Laji sopii erinomaisesti niin meille ikääntyville entisille urheilijoille kuin myös kaikille muille uutta mielekästä lisäliikuntaa kaipaaville -  pienistä krempoista huolimatta. Mikä onkaan parempaa kuin lajin peruskurssin ja green cardin suorittaminen kesän aurinkoisimpana viikonloppuna upeissa lajiolosuhteissa Lohjalla. Tai avoimet tutustumis- ja harjoituskierrokset par3:lla asiantuntevassa opastuksessa ilta-auringon laskiessa. Suosittelen lajin pariin aikoville rohkeasti golfin peruskurssin suorittamista. 
St. Laurence Golfin pro Henri Salosen rauhallinen, jokaisen kurssilaisen huomioon ottava ja ammattimainen opetus tutustutti lajin saloihin. Oli hienoa, että kurssilla päästiin heti ensimmäisenä päivänä lyöntiharjoitusten kautta itse asiaan - harjoittelemaan par3-radalle. Sen kautta rata tuli tutuksi ja kierroksella tuli niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Lajin vaikeus yllätti. Kaikkein hankalimpana ”rastina” itselleni olivat bunkkerit, jotka koituivat lähes joka kierroksella kohtalokseni.
 Kesän seniori-teemaan liittyneet avoimet tutustumisillat ja pelikierrokset rohkaisivat edelleen yrittämään ja antoivat uutta intoa. On hienoa asia, että seurasta löytyy vapaaehtoisia seniori-ohjaajia. Apua on aina tarjolla, kun sitä rohkenee pyytää.  Valitettavasti päättyvän kesän aikana en ole pystynyt toteuttamaan - ehkä kesäloman, elokuun työkiireiden, sopivan pelikaverin tai ajan löytymisen vuoksi - pro Henrin ohjetta peruskurssin päätteeksi: "rohkeasti vain pelaamaan pitkillekin väylille!"  Tunnustan, että paremman pelaajan kanssa par3:llekin lähtiessä tuntee pientä jännitystä ja painetta onnistumisesta. Tämä on tunnetusti pois pelirentoudesta. Jatkossa on vain yritettävä muistaa senioritoimikunnan jäsenen, Maili Soukan ohjeet: "pelatessa on unohdettava kaikki muu, keskityttävä omaan peliin ja kilpailtava vain itsensä kanssa." Iso kiitos hänelle opastuksesta!

Rohkenen sanoa aloittaneeni lajin. Uskon vielä syksyn aikana pääseväni radalle ja paremmin sinuksi mailojeni kanssa sekä löytäväni tasoiseni pelikaverin. Lohjalla on erittäin hienot golfradat, lähes kaupungin keskustassa, joten olosuhteet tai saavutettavuus eivät ole ongelma. On vain pidettävä kirkkaana mielessä, että tässäkin lajissa vain harjoittelu tekee mestarin

Sinikka Pohjala

Tallenna

Lue lisää

  Ei löytynyt yhtään dokumenttia.

ARKISTO